-
Karla´s Hundesalon- Thorstrupvej 122 - 6800 Varde - Dänemark
  -
Kontakt
-
Impressum


Pelspleje af hunde

En hund er ikke bare en hund. Racernes forskellighed er kolossale, dertil kommer også blandingsracer. Alle hunde er velkomne hos os, lige meget om det er en Chihuahua eller en irsk ulvehund. Der skal tages højde for forskellige pelstyper og karakterer. Dette fordrer en stor viden og indlevelsesevne. Der findes både angste og sensible hunde og dominante og aggressive hunde. Hver hund er en udfordring for en hundefrisør. Dyrets velbehag står øverst på listen. Derfor bliver alle hunde tørret med en hårtørrer, i stedet for i en tørreboks. Hvis der er tid til det, har hunden mulighed for at vælge i mellem adskilligt legetøj for at kunne slappe af. Derved skulle hunden gerne opleve besøget i hundesalonen som behageligt.

Hvis der aftales tid til badning og klipning, bliver hunden allerførst grundigt børstet. Dette sker for at fjerne snavs og løsne knuder i pelsen. Så kommer hunden en tur i badekarret. Alt efter pelsens udseende og tilstand, vælges den rette shampoo til hunden. Herefter vil pelsen blive tørret og udglattet ved hjælp af børste og hårtørrer. Nu kan den egentlige klipning begynde. Her vil der blive taget højde for racebestemte klip og ejernes specielle ønsker. Pleje af kløer og rensning af ører er inkluderet i klipningen, og hvis det er nødvendigt tømmes anal kirtlerne også.

Pelsens tilstand og hundens race er afgørende for, om hunden bliver klippet eller trimmet. Ruhåret pels vil blive trimmet i hånden. Det vil sige, at der gøres brug af forskellige trimmeknive, sådan at den gamle pels bliver rykket af. Ved rigtig håndtering er dette en normal og smertefri proces for hunden.